Overtuigingen?

Belemmerende overtuigingen: ik ben nog nooit iemand tegengekomen die ze níet heeft. Door je eigen bril van (meestal) onbewuste overtuigingen kijk je naar jezelf en alles wat zich in jouw wereld afspeelt. Deze overtuigingen bepalen hoe jij jouw leven ervaart. Ja, lees die zin nog maar eens. Het zijn dus niet de situaties waarin je je bevindt die bepalen hoe je je voelt, maar je eigen onderliggende overtuigingen!

En er zijn mensen die er ‘best wel gelukkig’ oud mee worden, anderen zeulen ermee rond of lopen piepend en krakend vast. Veel van je overtuigingen ben je op enig moment gaan geloven zonder je ooit nog af te vragen of ze wel kloppen. Vaak blijkt dat niet het geval; je draagt onbewust een ‘onwaar verhaal’ over jezelf met je mee, en met dat onware verhaal ervaar jij jouw wereld (en dat valt niet altijd mee…). Dit te doorzien geeft een groot gevoel van vrijheid, je valt weer samen met wie jij werkelijk bent.

Hoe dan?

Heel eenvoudig, door te starten met een gebeurtenis of een situatie in je huidige leven waar je niet gelukkig mee bent (ga maar eens na bij jezelf). Dit kan zijn op elk gebied in je leven. En of het nu een lichte irritatie is of dat je volledig in de knoop zit maakt voor het onderzoek niet uit. Elke situatie in je leven waarvan je denkt ‘dat zou ik best -of heel graag- anders willen ervaren’ is bruikbaar als startpunt. We gaan op onderzoek naar welke overtuigingen ten grondslag liggen aan je gevoel en in hoeverre die overtuigingen nog kloppen. En (eindelijk) doorzien dat dit meestal niet zo is maakt dat jouw perspectief verandert. Je gaat anders kijken naar jezelf en het leven dat je leidt. Frisser, lichter, blijer, zekerder.

Praktisch, effectief, kortdurend en
no bullshit?

Dat staat op de homepage en ja dat klopt. In een eerste sessie brengen we in kaart hoe je leven er voor staat en bespreek ik met je hoe we je onderliggende overtuigingen in zes stappen onder de loep gaan nemen. In de volgende sessies gaan we je overtuigingen onderzoeken. Ik werk met een traject van drie tot maximaal vijf sessies. Dit is genoeg om te begrijpen hoe het komt dat je je leven zo ervaart zoals je dat doet, je overtuigingen te onderzoeken, te ervaren hoe het is om vanuit een ander perspectief te kijken en in staat te zijn om hier zelf verder mee aan de slag te gaan.